vineri, 22 octombrie 2010

Top 10 - Cele mai tari preluari de club




Cei mai multi dintre iubitorii sportului rege cunosc majoritatea acestor preluari-supriza de cluburi. Multi insa nu le cunosc pe toate, altii poate nici una. De aceea m-am gandit sa realizez acest top, care spre suprinderea cunoscatorilor, sau poate nu... este si... Gigi Becali :)) ... va las pe voi sa comentati . 


10. Elton John (Watford, 1976)

"Sunteti gata de promovare?", i-a intrebay Sir Elton pe cei de la Watford, pe care i-a dus in prima liga engleza in 5 ani. Watford a terminat pe doi, in spatele lui Liverpool in cel mai bun sezon din istorie. Elton John a vandut clubul in 1987, insa s-a intors 10 ani mai tarziu, si de atunci este presedintele de onoare al clubului. A organizat chiar un concert caritabil pentru a ajuta clubul.

9. Gigi Becali (Steaua, 2003) 

"Raspunsul in stil romanesc al lui Berlusconi de la Milan, Gigi Becali a preluat echipa in 2003 si de atunci a angajat si concediat 13 antrenori. Marius Lacatus se afla la a treia incercare la Steaua si i s-a spus sa termine pe cel putin locul doi sau va fi dat afara din nou. 

In timpul "domniei" lui Becali, Steaua a castigat doua titluri, insa jucatorii au fost nevoiti sa suporte ciudateniile patronului, care a angajat un pictor pentru a-l portretiza drept Iisus, inconjurat de jucatori drept discipoli".

8. Sokratis Kokkalis (Olympiacos, 1993)

Kokkalis este un fel de zeu pentru Olympiacos. Cand a sosit in 1993 a platit toate datoriile clubului si a inceput reconstructia echipei. Primul titlu a venit in 1997, iar de atunci inca 11 au mai fost adaugate in palmaresul patronului. Vara aceasta, Kokkalis a vandut actiunile majoritare catre Vangelis Marinakis, insa a ramas ca presedinte.

7. Manuel Ruiz de Lopera (Real Betis, 1992)

S-a hotarat la inceputul anilor '90 sa salveze Betis de la faliment. A bagat o avere in club, iar in 1998 l-a adus pe brazilianul Denilson. Datorita lui Betis a jucat in preliminariile Champions League si a castigat Copa del Rey. Chiar si asa, a ramas nepopular printre suporteri pentru ca decis sa numeasca stadionul dupa el. Si-a vandut actiunile in vara pentru 18 milioane de euro, dar a stipulat in contract ca numele stadionului nu poate fi schimbat. Este anchetat pentru frauda si delapidare.

6. Sam Hammam (Wimbledon, 1981)

A preluat Wimbledon pentru ca iubea tenisul. A dus clubul din ligile inferioare pana in finala FA Cup unde s-a luptat cu Liverpool. A vandut clubul subit si a socat opinia publica dupa ce a distrus vestiarele si a vandut pana si echipamentele jucatorilor. A cauzat isterie cand a decis sa preia Cardiff City.

5. Zeljko Raznatovic 'Arkan' - (FK Obilic, 1996)

Zeljko Raznatovic alias "Arkan" este un cunoscut criminal de razboi in Serbia. A preluat clubul in 1996 si a reusit chiar sa se califice in Champions League. UEFA le-a refuzat participarea datorita legaturilor teroriste cu Sadam Hussein.

Si-a dat demisia in 1998 si i-a lasat echipa sotiei sale Ceca, a fost un dezastru. Arkan a fost asasinat la Belgrad in anul 2000, iar clubul a ajuns usor usor in ligile inferioare.

4. Seicul Mansour, Abu Dhabi United Group (Manchester City, 2008)

Abu Dhabi Group a preluat clubul in 2008, iar de atunci sume uriase au fost investite in jucatori. Primul mare transfer al clubului a fost Robinho pentru 35 de milioane de euro de la Real Madrid. City a terminat pe 10 in campionat si a atins sferturile Cupei UEFA. In vara lui 2009, seicul a cheltuit o suma fabuloasa pe jucatori, 100 de milioane de lire sterline.

3. Familia Agnelli (Juventus, 1923)

Fondatorii Fiat au preluat clubul in 1923, primul presedinte fiind Edoardo Agnelli. Juventus a devenit in cel mai scurt timp cea mai buna echipa din Italia castigand 5 titluri consecutive, intre 1930-1935. Familia Agnelii a facut din Juventus cea mai titrata echipa din istoria Italiei si conduce clubul de 80 de ani. In prezent, in fruntea clubului se afla Andrea Agnelli.

In anii '60, familia Agnelli a decis sa investeasca intr-o alta legenda italiana, Scuderia Ferrari.

2. Silvio Berlusconi (Milan, 1986)

Mogul media si prim-ministrul Italiei, il iubesti sau il urasti. A facut din Milan cel mai puternic club din lume la sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90. 

1. Roman Abramovic (Chelsea, 2003)

Liverpool regreta si acum infrangerea in fata lui Chelsea cu 1-2 din sezonul 2002-2003. Abramovic s-a hotarat ca doreste sa cumpere un club de fotbal din Anglia dupa ce a urmarit Manchester United - Real Madrid din Champions League. Pentru ca Chelsea a batut Liverpool in campionat, magnatul rus a investit imediat o suma uriasa in echipa de pe Stamford Bridge. Restul povestii il stiti.



Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails