miercuri, 6 octombrie 2010

Top 10 - Tari consumatoare de bauturi alcoolice


In zilele noastre, alcoolul a devenit ceva comun. Indiferent ca este o bere rece pe timp de vara, un pahar de vin la masa sau un shot de vodka pentru a alunga frigul iernii, atractia oamenilor fata de alcool ramane universala. In cazul in care bautul bauturilor alcoolice obisnuite(vin, bere) a devenit o rutina greu suportabila pentru voi si vreti sa experimentati, avem o lista cu tarile din care nu ar trebui sa plecati fara sa incercati bautura locala. In plus, in traditia multor tari este jignitor sa refuzi bautura specifica tarii, care de multe ori este folosita si in ritualuri. Nu am vrea sa-i suparam pe localnici, nu-i asa?

10. Tailanda
In afara de faptul ca tailandezii sunt recunoscuti in lume pentru mancarurile lor traditionale relativ ciudate la prima privire, dar fabuloase dupa ce treci de aspectul fizic, ne surprind si cu whiskey-ul lor din orez, numit si Lao Khao, bautura alcoolica preferata a localnicilor. Nu este ceva neobisnuit sa primesti o invitatie din partea unui localnic la un pahar de Lao Khao, insa aceasta bautura trebuie consumata cu masura, avand in vedere continutul ridicat de alcool.
Poze PozeMH - bauturi alcoolice

9. Ghana
Desi aflata pe un continent deseori asociat cu violenta si problemele politice, Ghana surprinde prin felul primitor al oamenilor. In cazul in care esti barbat este foarte probabil sa primesti o invitatie in casa unui localnic, pentru a servi vin din palmier, invitatie ce nu ar trebuit neonorata. Cu un continut de alcool de 95%, aceasta bautura este obtinuta prin distilare - o tehnica simpla dar prin care vinul de palmier este obtinut in forma sa cea mai pura.
Poze PozeMH - bauturi alcoolice

8. Brazilia
Bautura obtinuta din trestie de zahar, ce poata fi gasita la mai toate magazinele locale din Brazilia, se numeste Chacaca, si este o alternativa mai putin costisitoare fata de alte bauturi alcoolice. Este folosita si pentru obtinerea bauturii neoficiale a Braziliei, Caipirinha.
Poze PozeMH - bauturi alcoolice

7. Coreea de Sud
Daca ajungi printre coreeni, nu ezita la invitatia de a servi Soju si Dongdongju. Soju este o bautura obtinuta din cartofi dulci, foarte simplista si aproape fara gust dar consumarea acesteia face parte dintr-o traditie veche a localnicilor. Gazde primitoare, coreeni isi vor umple paharul de fiecare data cand se goleste.
Poze PozeMH - bauturi alcoolice

6. Mexic
In urma cu 2000 de ani, aztecii au extras sucul agavelor si l-au numit Octli. Din acesta au rezultat bauturi precum Tequilla, Mezcal si Pulgue. Va puteti desfata cu oricare dintre acestea insa nu va lasati dus de val!
Poze PozeMH - yyyyyyy

5. Etiopia
Candva bautura preferata a regilor etiopieni, Tej este un vin local delicios, obtinut din miere si fermentat folosind un arbust denumit de localnici gesho. Daca doriti sa consumati aceasta bautura intrebati un localnic pentru a afla unde gasiti Tej obtinut din miere pura, fara adaos de zahar.
Poze PozeMH - yyyyyyy

4. Irlanda
Daca ajungeti la un pub irlandez traditional, intrebati de Poitin, o bautura alcoolica distilata ce a redevenit legala abia dupa 336 de ani, in anul 1997. Consumati Poitin cu masura, pentru a evita neplacerile cauzate de aparitia unui spiridus irlandez in fata ochilor.
Poze PozeMH - yyyyyyy

3. Ungaria
Pe taramurile umplute de istorie ale Ungariei puteti gasi bautura cunoscuta sub numele de palinca, obtinuta din prune, mere, pere sau nuci. Gasita la majoritatea barurilor aflate in orasele mari ale Ungariei, palinca este o bautura simpla, din fructe fermentate.
Poze PozeMH - yyyyyyy

2. Japonia
Cu un continut de alcool de 17%, Sake a facut parte din ritualurile japoneze timp de multe secole. Servit cald sau rece in functie de seon, Sake este de mai multe feluri: Nigori, Nama si Sake obisnuit. Pentru cei mai aventurosi, recomandam Shochu, o bautura cu un continut de alcool de 30%.
Poze PozeMH - yyyyyyy

1. Grecia
Desi daca vizitati aceasta tara veti fi captivat de peisajul mirific incarcat cu istorie, ar trebui sa incercati si cateva dintre bauturile locale. Ouzo este obtinut prin distilare din struguri, servit in containere mici de sticla numite karafakia si de obicei baut diluat. De asemeni, puteti incerca Tsikoudia sau versiunea sa mai aromata, Tsipouro.
Poze PozeMH - yyyyyyy
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails