marți, 28 septembrie 2010

Top 10 - Cele mai cunoscute plaje de nudisti



Considerate multa vreme un tabu in Romania, plajele si resorturile destinate nudistilor au inceput sa intre din ce in ce mai mult in atentia celor pentru care costumul lui Adam (sau al Evei) este, practic, cea mai buna moda posibila. In afara tarii, insa, nudismul reprezinta un curent cu o vechime considerabila, fiind practicat de decenii bune de un numar urias de oameni. Lor li se adreseaza si mult asteptatul ghid al celor mai bune locuri din lume in care sa practici nudismul, ghid realizat anual de reporterii New York Times.

10. Bellevue Beach, Klampenburg, Danemarca

Situata la mai putin de 10 kilometri nord de Copenhaga, celebra plaja daneza a nudistilor este plina in absolut toate zilele verii, majoritatea celor prezenti aici fiind tineri din toate colturile Europei. Multimea are si de ce sa se bucure, apele extrem de curate si de limpezi ale marii, nisipul curatat special de orice pietre si multimea ofertelor pasionatilor de sporturi nautice fac din Bellevue Beach una dintre cele mai frumoase plaje din nordul continentului.


Mai mult, de pe plaja se poate vedea tarmul suedez precum si podul Bresund care leaga cele doua tari, o panorama demna de invidiat dupa cum declara majoritatea celor prezenti in acest loc. Daca decideti sa va petreceti concediul pe aceasta plaja daneza trebuie, insa, sa stiti ca nordul sau este destinat homosexualilor si lesbienelor, iar plimbarile nud in zona metropolitana sunt strict interzise.

9. Gunnison Beach, New Jersey, SUA


Gunnison Beach este, probabil, cea mai mare si cea mai cunoscuta plaja americana dedicata nudistilor. Situata pe peninsula Sandy Hook din New Jersey, plaja a fost recunoscuta oficial drept locul in care hainele sunt optionale, recent fiind montate semne care avertizeaza trecatorii ca pot intalni persoane goale dupa un anume punct. Gunnison Beach este, totodata, si una dintre cele mai vechi plaje de nudisti din lume, iubitorii acestui curent adunandu-se aici, vara de vara, de decenii bune.


Este si locul in care va puteti simti, la propriu, in largul vostru, multi dintre nudisti alegand sa vina in familie sau in cuplu, o imagine menita sa va scape de eventualele inhibitii in fata celor peste 5.000 de nudisti care vin aici in fiecare weekend. Chiar daca, pana in 1999, nudismul era interzis prin lege in New Jersey, amatorii acestei mode se intalneau pe Gunnison Beach inca din 1972, cei care au dat tonul fiind chiar soldatii americani. Din 1999, insa, autoritatile au decis ca plaja sa devina oficial locul de intalnire al nudistilor, ea fiind singura plaja de profil din acest stat american.
8. Cap d'Agde, Franta

Daca va place sa faceti absolut toate activitatile zilnice in pielea goala nu trebuie sa va ingrijorati, nu sunteti singurul. Mai mult, exista un loc perfect pentru cei care au aceleasi pasiuni cu voi, satul de vacanta si plaja de la Cap d'Agde din Franta. Situata in imediata apropiere a celebrei Coaste de Azur, si la doar cativa kilometri de Montpellier, mica localitate a devenit un loc important de intalnire pentru nudistii din toate colturile lumii. Nu numai ca puteti sta pe plaja fara niciun accesoriu vestimentar, dar puteti sa va faceti cumparaturile, sa mergeti la restaurant, hotel, bar sau intr-un club de noapte in acelasi mod.


Cap d'Agde se bucura de un asemenea succes, incat numarul turistilor atinge zilnic cifra de 40.000 de oameni. Nici nu este de mirare daca ne gandim ca de la Cap d'Agde si pana la Paris nu faceti mai mult de 5 ore cu trenul, si tot din acelasi loc puteti ajunge foarte repede in portul Sete, loc renumit pentru retetele delicioase din fructe de mare, sau in orasul medieval Carcassone. Evident, la Cap d'Agde veti intalni si persoane imbracate, hainele sunt optionale, dar cei care practica nudismul se regasesc in numar covarsitor, asa ca aveti toate sansele sa va simtiti ca acasa...
7. Morfa Dyffryn, Tara Galilor

Morfa Dyffryn este, cu siguranta, una dintre cele mai vechi plaje din lume destinate nudistilor. Cu tot conservatorismul de care dau dovada, englezii au scapat de aceasta data de inhibitii si au frecventat plaja galeza inca din anii 30. In ultimii ani, insa, autoritatile au decis sa reduca zona destinata nudistilor la doar un kilometru de plaja, si asta din cauza deselor plangeri venite din partea puritanilor care s-au declarat socati de vederea trupurilor goale ale nudistilor.


Chiar daca si-a mai pierdut din faima de odinioara, Morfa Dyffryn ramane inca plaja cea mai apreciata din Marea Britanie si aduna, in fiecare zi de vara, circa 500 de amatori de nudism. Mai nou, dunele situate in nordul plajei au devenit un loc de intalnirie pentru nudistii gay, zona aflata in apropierea apei fiind frecventata de cuplurile sau persoanele sigure heterosexuale. Un sfat pentru cei care se hotarasc sa isi petreaca vacanta la Morfa Dyffryn: nu uitati sa va luati cu voi apa de baut suficienta si creme de protectie impotriva arsurilor solare, si asta pentru ca sectorul nudistilor se afla la circa jumatate de ora de mers pe jos de la cea mai apropiata parcare.
6. Orient Beach, Saint Martin, Caraibe

O adevarata imagine a paradisului, asa a fost descrisa plaja Orient din arhipelagul Caraibelor, probabil cea mai faimoasa plaja din acest colt de lume. Situata pe mica insula Saint Martin, plaja a devenit celebra datorita libertatii de care se bucura nudistii veniti aici. Costumele de baie sunt optionale, dar numarul nudistilor este urias, astfel ca nu trebuie sa va simtiti timorat(a) in cazul in care ati prefera sa va bucurati de soare fara niciun accesoriu vestimentar.


Mai mult, clubul Orient situat la numai cativa metri de plaja ii invita pe toti sa se simta ca acasa, sloganul afisat la intrare nemaiavand nevoie de niciun comentariu - No T-shirt! No problem!-. Orient Beach este renumita si pentru frumusetea sa naturala, recent fiind inscrisa pe lista rezervatiilor marine. Astfel, peisajului idilic, condimentat de prezenta cocotierilor, a palmierilor, a nisipului alb, extrem de fin, si a apelor de un turcoaz aproape ireal, i se adauga si experienta unei partide de snorkelling (evident, tot nud) in care puteti admira unul dintre cele mai spectaculoase peisaje subacvatice din lume.
5. Tulum Beach, Mexic

V-ati imaginat vreodata cum ar fi sa va petreceti vacanta pe una dintre cele mai exotice si mai frumoase plaje din lume, in imediata apropiere a unor paduri luxuriante, a unor ruine mayase si a unor cenotes - bazine naturale de apa, ideale pentru inot, snorkelling sau scufundari-? Ei bine, plaja Tulum din Mexic este locul perfect pentru a va implini visul. In plus, pe o anumita sectiune a acestei plaje de vis puteti sa umblati nud absolut oriunde: pe plaja, la terase, in hoteluri sau in cluburi.


Nu vi se cere decat sa purtati, cel mult, un acoperamant usor atunci cand luati masa la un restaurant. Mai trebuie sa stiti ca plaja Tulum se afla in imediata apropiere a renumitelor rezervatii marine Sian Kaan si Punta Allen, doua dintre cele mai frumoase rezervatii de acest gen din lume. Iar ca imaginea sa fie completa, vom adauga si faptul ca Tulum este un loc extrem de sigur, patrule de paza veghind tot timpul asupra lucrurilor lasate de turisti pe plaja...
4. Baker Beach, San Francisco, SUA

Situata la numai cateva minute de centrul orasului San Francisco, si oferind o imagine superba a celebrului pod Golden Gate, baker Beach este una dintre cele mai apreciate plaje pentru nudisti din America de Nord. Fosta locatie a unei baze militare ridicata inca din secolul al XVIII-lea, plaja a devenit in secolul XX in adevarat loc de pelerinaj pentru nudistii americani.


In zilele calduroase, plaja este plina, cei mai multi dintre cei sositi aici fiind studenti ai universitatilor din San Francisco. Zona de delimitare dintre spatiul destinat nudistilor si cel in care se intalnesc persoanele mai conservatoare este destul de ambiguu, asa ca trebuie sa va indreptati cat mai spre nordul acesteia pentru a fi sgura(a) ca ati ajuns unde trebuie. Mai trebuie mentionat ca, de ani buni, locul in care se intalnesc nudistii a devenit si unul dintre locurile preferate ale cuplurilor homosexuale.
3. Mazo Beach, Wisconsin, SUA

Singura plaja de nudisti din statul american Wisconsin, Mazo Beach este una dintre "cele mai prietenoase" plaje de profil din lume. Situata pe raul Wisconsin, intre Sauk City si mica localitate Mazomanie, plaja ii invita pe pasionatii nudismului la o intreaga serie de activitati de relaxare, dintre acestea nelipsind voleiul pe plaja, jocurile de socializare sau trambulinele si toboganele acvatice.


Tot aici se organizeaza si Olimpiada Nud sau "Craciunul din iulie", festivitati la care sunt invitati nudisti din toata lumea. Sute de persoane vin la Mazo Beach in fiecare zi de vara, iar seara, organizatorii pregatesc spectaculoase focuri de tabara unde nudistii pot lega prietenii si se pot bucura de atmosfera deosebit de calda. Trebuie, insa, sa aveti in vedere ca apele raului Wisconsin sunt destul de capricioase, indicat fiind sa nu incercati sa inotati de unul singur in curentii ce pot deveni puternici in orice clipa.
2. Swanbourne Beach, Australia

Daca va plac jocurile nud si plajele exotice, atunci Swanbourne Beach este exact locul pe care il cautati. Intr-un top al celor mai atractive concursuri pentru nudisti, aceasta plaja Australiana ocupa unul dintre locurile de frunte. Mii de participanti iau startul anual la ceea ce australienii numei Olimpiada Nudistilor. Jocuri precum voleiul, trasul sforii sau alergarea cu trei picioare (proba in care cuplurile isi leaga cate un picior inainte de a porni in cursa catre finish) sunt unele dintre cele mai apreciate printre pasionatii acestui curent.


Trebuie, insa, sa stiti ca Olimpiada se adreseaza cuplurilor si nu persoanelor singure. Pentru cei care aleg sa vina fara partener la Swanbourne Beach exista, de asemenea, numeroase modalitati de petrecere a timpului liber. Peste toate, peisajul exotic si dunele de nisip alb intregesc o imagine spectaculoasa a locului in care absolut toti vizitatorii isi lasa inhibitiile deoparte pentru a se bucura de natura, dupa cum ei insisi declara, la modul cel mai simplu si mai frumos cu putinta.

1. Playa d'Es Cavallet, Ibiza, Spania


Ca Spania este una dintre tarile cu cele mai multe plaje destinate nudistilor nu mai este de multa vreme un secret, iar Playa d'Es Cavallet este, poate, cea mai cunoscuta dintre acestea. Aflata la numai 10 minute de mers pe jos de oras, plaja nudistilor se intinde pe o lungime de 1,1 kilometri si nu este mai lata de 40 de metri. Cu toate acestea, dunele inverzite care o feresc de priviri indiscrete si peisajul absulot fabulos au determinat specialistii din toata lumea sa o numeasca locul ideal pentru practicarea nudismului.


Mai mult, plaja d'Es Cavallet este un loc in care multe vedete din Europa si de la Hollywood vin sa isi petreaca vacanta si sa obtina bronzul ideal. Pe absolut toata durata verii, petrecerile organizate de cluburile si terasele de pe plaja se tin lant, iar daca vrei sa traiesti un concediu de vis, nu trebuie decat sa renunti la orice accesoriu vestimentar, sa iti inchiriezi un sezlong si sa savurezi unul dintre sutele de cocktailuri puse la dispozitie de organizatori.
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails