joi, 7 octombrie 2010

Top - Cele mai pretioase animale

Animalele au devenit un accesoriu care trebuie sa uimeasca in lumea celor pentru care luxul face parte din viata de zi cu zi. Iar lumea necuvantatoarelor reuseste cu succes sa le ofere ceea ce isi doresc: cele mai simpatice si mai "vechi" rase de pisici, cele mai inteligente si mai protective rase de caini, cai maiestuosi, reptile fabuloase si papagali pretiosi. Minunatiile prezentate mai jos sunt valoroase si la propriu si la figurat, o data pentru bucuria pe care o aduc in case si a doua oara pentru ca pentru achizitionarea lor trebuie sa umbli neaparat in contul din banca.


Pisici cu personalitate :D 



Rasa: Bengaleza
Pret: 4.000 - 15.000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Aceasta rasa este relativ noua, fiind un hibrid intre felina domestica si leopardul Asiatic. Astfel, rasa prezinta semne salbatice precum pete mari, rozete si o burtica deschisa la culoare, plus o structura osoasa apropiata de cea a leopardului. Numele provine de la denumira stiintifica a leopardului asiatic (P. b. bengalensis), si nu de la tigrul bengalez. Are un temperament bland, dar uneori instabil, este foarte inteligenta si poate fi dresata usor.  




Pisica bengaleza



Rasa: Savannah 
Pret: 
7.500 - 20.000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Un alt hibrid, de data asta intre o pisica siameza si un serval, savannah este cea mai mare rasa de pisici din lume, cu un temperament extrem de sociabil, asemenator cu cel al unui caine. Foarte loiale, pisicile savannah au o inaltime de aprox. 43 cm si sunt renumite pentru salturile lor: pot sari pana la 3 m inaltime dintr-o pozitie sezuta. Foarte inteligente, ele pot fi dresate la fel de bine ca un caine, pot fi tinute in lesa si pot face aport. 


Pisica Savannah



Rasa: Maine Coon

Pret: 600 - 2000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Una dintre cele mai frumoase si mai fascinante rase de pisici, pisicile Maine Coon au blana lunga, o structura osoasa masiva si o coada foarte stufoasa. Cu o inaltime de 40 cm si o greutate medie de 9 kg, aceasta rasa este una dintre cele mai mari, fiind adaptata temperaturilor scazute, cu o inteligenta peste medie si sunt usor de dresat. Pot fi gasite in toate nuantele, de la alb, la crem, la maron si negru.



Maine Coon



Rasa: Ragdoll 

Pret: 400 - 2500 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Cu cei mai intensi ochi albastri si cu o blana in combinatii de culori extraordinare, aceasta rasa de pisici este foarte interesata de oameni si face lucruri pe care le vezi in mod normal la un caine si nu ai sa le vezi niciodata facand gesturi de pisica, precum sarituri sau box cu labutele. Ragdoll inseamna papusa de carpa in engleza, descriind temperamentul docil, calm si relaxat al acestei rase de pisici.



Ragdoll



Rasa: 
Albastra de Rusia
Pret: 400 - 1000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Pe de parte cea mai eleganta si mai solemna rasa de pisica, Albastra de Rusia prezinta o blana in nuante de albastru-gri, foarte moale si fina, cu varfurile albastra care ii ofera o stralucire aparte si ochi de un verde puternic. Sunt extrem de inteligente si jucause, dar timide in prezenta strainilor. Dezvolta o relatie foarte stransa cu stapanii lor, sunt foarte curate si tacute si se inteleg cu toti copiii.



Albastra de Rusia



Rasa: Chartreux 

Pret: 800 - 1500 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
O alta pisica albastra, mai masiva si cu ochii aurii, rasa Chartreux provine din Franta, si are un corp muscular, labute uriase si reflexe foarte rapide. Sunt recunoscute si dupa "zambetul" lor datorat structurii mai deosebite a maxilarului. Sunt renumite si pentru abilitatea de a prinde soareci si se ataseaza numai de o persoana, ramanand insa prietenoase si cu restul familiei. Au un temperament linistit si sunt foarte tacute.



Chartreux
Caini prietenosi si devotati ;) 

Rasa: Mastiff francez (Dogue de Bordeaux)

Pret: 2000 - 4000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Crescut initial pentru paza si lupta, acest caine masiv ajunge la 60 cm inaltime si la o greutate de peste 50 kg. A devenit o rasa recunoscuta in 1863, iar in prezent este recunoscut pentru devotamentul fata de familie si fata de copii. Este foarte protector cu ei, dar unoeri poate deveni incapatanat si arogant. Insa cu o educatie corecta, poate fi cainele de paza perfect.  




Dogue de Bordeaux
Rasa: Buldogul englez
Pret: 
700 - 3000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Termenul de buldog a fost folosit inca din 1568, fiind o incrucisare intre mastiff si pug. Ceea ce vedem astazi este o rasa pura, care a adunat calitati de-a lungul timpului. Simpatic si prietenos, buldogul englez este mascota marinei americane si unul dintre cele patru animale nationale din Marea Britanie. Cu un temperament docil, se dovedesc a avea o viteza foarte mare pe distante mici, chiar daca sunt renumiti pentru lenea lor.  


Buldog englez
Rasa: Samoyed

Pret: 3000 - 8000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Delicati si foarte sensibili, acesti caini necesita o atentie deosebita, hrana, adapostul, temperatura camerei si relatia cu stapanul fiind cruciale in dezvoltarea lor. Un mascul poate ajunge la 32 kg, rasa lor prezentand o blana deasa de un alb imaculat. Sunt atat de scumpi deoarece necesita o ingrijire speciala si nu multi se incumeta sa-i creasca, dar si pentru ca sunt o rasa pura, veche de peste 3000 de ani, provenind din Siberia. Nu sunt deloc agresivi, sunt excelenti pentru viata de familie dar nu pentru paza.




Samoyed
Rasa: Akita Inu
Pret: 
1500 - 3500 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Unul dintre cei mai vechi caini nativi de pe meleagurile Japoniei, aceasta rasa este maiestuoasa si spectaculoasa, nu numai prin inteligenta cat si prin forta. Cu o greutate medie de 50 kg, prezinta blana in diferite culori combinate sau unice: roscat, maron si alb, cea din urma fiind foarte rara. Jucausi si protectori, se potrivesc excelent unei familii, adaptandu-se atat unei vieti de apartament cat si de curte. Sunt buni caini de paza dar stiu in acelasi timp sa se joace cu copiii.


Akita Inu
Rasa: Norfolk Terrier

Pret: 2000 - 3000 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Cea mai mica rasa dintre Terrieri, terrierul de Norfolk este renumit pentru agilitatea lui si pentru cadrul osos foarte proportional, dar, bineinteles si pentru caracterul amuzant. Datorita corpului micut (maxim 30 cm inaltime si o greutate medie de 5 kg), este o rasa greu de inmultit, o femela nascand maxim 4 pui o data. Au temperament linistit, dar se pot proteja singuri cu usurinta, iubesc oamenii si copiii si se adapteaza usor in orice mediu. Sunt galagiosi si vioi, cu un instinct de vanatori, foarte obraznici si neinfricati. Le place sa fie in centru atentiei si cea mai mare pedeapsa pentru ei este sa fie ignorati de stapan.




Norfolk Terrier
Rasa: Pomeranian 
Pret: 
500 - 2100 $ (in functie de sex si puritatea rasei)
Cea mai cunoscuta rasa-jucarie din lume, preferata de vedete, Pomeranianul este renumit pentru atitudinea lui jucausa si prietenoasa si pentru statura lui micuta: nu depaseste 3,5 kg. Pe cat sunt de mici, pe atat de protectori sunt cu stapanii, fiind alerti la mediul din jurul lor si anuntand orice schimbare primejdioasa. Sunt defensivi cu teriroriul lor si foarte inteligenti, profitand de statura pentru a obtine de la stapani diferite favoruri.


Pomeranian
Animale de casa exotice

Rasa: Piton lavender albino ball
Pret: 
40.000 $
Chiar daca nu suna deloc interesant sa tii ca animal de casa un sarpe rece si solzoz, multi sunt pregatiti sa scoata din buzunar o suma imensa pentru a cumpara acest sarpe foarte rar si exotic. O rasa produsa de Bob Clark, acet piton se remarca prin masivitate si prin culorile deosebite: o combinatie intre lavanda si galben.  


Piton lavender albino ball
Rasa: Hyacinth macaw

Pret: 6500 - 12.000 $
Cu o greutate de peste 3.5 kg si o dimensiune a aripilor de 120 cm, acest papagal este tot ce poate fi mai exotic. Originar din Noua Zeelanda, este cea mai mare specie de papagal zburator, cu un colorit fascinant si un apetit dezvoltat. Cu un cioc foarte puternic, poate sparge cu usurinta o nuca de cocos sau nucile de macadamia.




Hyacinth macaw
Rasa: Lipizzan

Pret: 10.000 - 50.000 $ (in functie de puritatea rasei)
Calul este o necuvantatoare maiestuoasa si inteligenta, iar aceasta rasa in special este renumita pentru eleganta miscarilor si pentru maleabilitate in dresaj. Asociata cu Scoala Spaniola de Calarie din Viena, care prezinta spectacole fascinante de dans cabalin, aceasta rasa a fost dezvoltata de nobilimea habsburgica in secolul 16, si, isi ia numele de la satul Lipica din Slovenia. In prezent sunt numai 3000 de cai din aceasta rasa inregistrati, iar crescatorii sunt foarte atenti in a conserva puritatea rasei.




Lipizzan
Rasa: Shetland

Pret: 800 - 6000 $ (in functie de puritatea rasei si colorit)
Originar din Insulele Shetland din Scotia, acest ponei este renumit pentru forta sa dar si pentru gama variata de culori. Cu o inaltime maxima de 117 cm, poneii Shetland sunt excelenti in curte alaturi de copii si, datorita spatelui lat, usor de calarit dar si datorita inteligentei si temperamentului bland si linistit.




Shetland
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails