joi, 30 septembrie 2010

Top 10 - Cele mai ciudate locuri in care au fost nascuti copii



Din pacate, unele femei au avut parte de nasteri deloc usoare. Momentul a sosit mult mai repede decat era planuit, iar ele s-au trezit dand nastere in unele din cele mai ciudate locuri. Asa ca toate mamicile care vizioneaza acest top sper ca se simt norocoase ca au nascut in locuri mai adecvate decat urmatoarele. Iata 10 dintre ele!
10 – In lift
lift
Heather Simola nu a mai apucat sa ajungă in salonul unde doctorul o astepta si a dat nastere fiului sau, Ashton, in liftul spitalului. Primele cuvinte pe care i le-a adresat sotului care o acompania au fost: “E aici! Prinde-l!”
9 – In curtea din fata casei
gradina
Jessica Higgins din California nu a mai apucat nici măcar să intre în casă atunci când a venit marele moment. Abia întoarsă de la shopping cu 6 săptămâni înaine de termenul stabilit pentru naştere, Jessica s-a trezit în travaliu imediat ce şi-a parcat maşina. Nu a putut ajunge înăuntrul locuinţei şi a dat naştere fetiţei sale, Mary Claire, în curtea din faţa casei.
8 – Pe un vapor
vapor
Căpitanul Ed Kiesel a intrat în panică atunci când bucătăresei de pe vaporul pe care lucra i s-a rupt apa, în larg. Neavând nici un medic la bord, Kiesel a ajutat-o să nască, reuşind să-i aducă copilul întreg pe lume, deşi a ieşit cu picioarele înainte şi cu cordonul ombilical în jurul gâtului. Şi chiar dacă s-a speriat foarte tare pentru că bebeluşul nu respira, capitanul nu s-a pierdut cu firea şi a încercat să-l resusciteze timp de 25 de minute. Din fericire, eforturile sale au fost răsplătite, iar copilul a început să respire singur. Un adevărat erou!
7 – La metrou
metrou
Julia Kowalska tocmai se pregătea să coboare la una din staţiile de metrou din Londra când, dintr-o dată, apa i s-a rupt şi a intrat în travaliu. Au fost chemaţi paramedicii, dar aceştia şi-au dat seama că nu au timp să ajungă la spital aşa că au ajutat femeia să nască acolo, în mijlocul peronului.
6 – In avion
avion
Nicola Delemere s-a confruntat cu o situaţie dificilă, în timp ce zbura spre insula Creta alături de soţul său. Durerile naşterii au apucat-o, iar la bordul avionului nu era nici un medic. Din fericire, una din stewardesele de la bord şi-a pus în practică toate cunoştinţele minime legate de medicină şi a ajutat femeia să aducă în siguranţă copilul pe lume.
5 – Intr-un oficiu postal
oficiu postal
Sonia Marina nu se aştepta deloc să nască într-un oficiu poştal. Aceasta ieşise să-şi cumpere o cartelă telefonică, iar înăuntrul oficiului poştal au apucat-o durerile naşterii. Fetiţa sa nu a avut nici un fel de problemă de sănătate!
4 – In plina strada
in plina strada
Elisabeth Brew a născut în plină stradă, pe Fifth Avenue, New York, după ce a intrat în travaliu la nici măcar un bloc distanţă de spitalul la care trebuia să ajungă împreună cu soţul ei. Durerile au fost atât de mari încât medicii au fost nevoiţi să se confrunte cu problema exact la locul faptei, iar oamenii de prin clădirile de birouri din apropiere o puteau auzi pe femeie cum urlă.

3 – In tren
in tren
Bhuri Kalbi a avut parte de o naştere extremă. Aceasta a leşinat în momentul în care subit trebuia să dea naştere (cu două luni mai devreme), iar copilul a alunecat pe wc-ul din toaleta trenului în care femeia se afla. (În India, wc-urile trenurilor au o simplă gaură, iar nevoile fizice cad direct pe şinele de tren)
Cam asta s-a întâmplat şi cu fiica ei, pe care ulterior a găsit-o pe şine şi, din fericire, în viaţă.
2 – Intr-un fast-food
mcdonalds
O tânără din America îşi făcea tura de noapte la un fast-food la care lucra când, dintr-o dată, i s-a făcut rău. Aceasta nu ştia că e însărcinată şi a rămas extrem de surprinsă când a observat că bebeluşul urmează să se nască. Tânăra a născut copilul în toaletă, de unde l-a scos imediat şi, cu ajutorul paramedicilor, a reuşit să-l ţină în viaţă. Vedeţi şi filmuleţul mai jos!
1 – In copac
copac
O femeie din Mozambic a fost nevoite să se caţere într-un copac, după ce ploile inundaseră toată zona în care ea locuia, apa aducând cu ea şi crocodilii din râurile care se revărsaseră. După patru zile de foame şi sete într-un copac, a venit şi momentul naşterii, căreia femeia i-a rezistat eroic. Când trupele de salvare au sosit, micuţa Rosita avea încă ataşat cordonul ombilical, iar mama Cheindza abia dacă mai respira. Din fericire, ambele au supravieţuit!
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails