duminică, 10 octombrie 2010

Top 10 - Biserici unice

Urmeaza un top fabulos al celor mai 10 unice biserici din intreaga lume. Nu prin marime, numarul de credinciosi sau alte criterii, decat dupa felul in care au fost construite, stilul arhitectural si locatia deosebita a acestor biserici. 


10. Chapel of St-Gildas (Franta) 
Asezarea Capelei St-Gildas este cea mai frumoasa de pe toata Valea Blavet. Pe o portiune ierboasa, cu vederea spre rau aceasta este adapostita sub un afloriment imens de granit si este locul ideal pentru un picnic.




9. Ružica Church (Serbia) 
 Biserica a fost un magazin de praf de pusca in secolul XVIII, si a fost convertita in biserica militara intre anii 1867 - 1869. 




8. St. Joseph Church (Chicago - SUA) 
Este o biserica catolica ucrainiana - greaca in Chicago. Construita in 1956 este in special cunoscuta pentru cele 13 cupole de aur, semnficand pe Iisus si pe cei 12 Apostoli. 




7. Las Lajas Cathedral (Columbia) 
A fost construita in 1916 in interiorul canionului raului Guaitara. Conform legendei, uluitoarea catedrala a fost construita pe locul unde, pe un perete de stanca s-a gasit pictat chipul Fecioarei Maria, purtand Pruncul in brate. Studii asupra picturii gasite au scos la iveala faptul ca, culorile erau naturale, nefiind urme de vopsele, ajungandu-se la concluzia ca aceste culori au fost impregnate de apa si de trecerea timpului.




6. Borgund Church (Norvegia)
Biserica din lemn, cel mai probabil a fost construita la sfarsitul secolului al 12-lea, aceasta nu a suferit nici o schimbare sau vreo actiune de consolidare din momentul construirii si pana acum. 




5. Cathedral of Brasília (Brazilia) 
Catedrala din capitala Braziliei este expresia arhitectului Oscar Niemeyer. Constructia a fost finalizata in 1970, iar proiectul constructiei s-a bazat pe hiberboloidul rotatiei, in care sectiunile sunt asimetrice. 




4. Temppeliaukio Kirkko (Helsinki - Finlanda) 
Terminata in 1952 , este construita in totalitate sub pamant, si are acoperisul facut din sarma de cupru. Este cea mai populara atractie turistica din Helsinki. +




3. Hallgrímskirkja (Islanda) 
Este o parohie a bisericii luterane, aflate in capitala Islandei, Reykjavík . Este a 4-a cea mai inalta cladire din Reykjavík (74.5 m). 




2. Saint Basil's Cathedral (Moscova - Rusia) 
Este localizata in Piata Rosie din capitala Rusiei. Este o biserica ortodoxa, avand o serie de cupole colorate numite pe buna dreptate domurile de ceapa, fac parte din orizontul Kremlinului. 




1. Harajuku (Japonia) 
Biserita futuristica este localizata in Tokyo, si a fost finalizata in 2005. Plafonul este facut special sa reflecte sunet natural, pentru a oferi o experienta de ascultare unica pentru credinciosi si turisti. 



Blog Widget by LinkWithin

1 comentarii:

Anonim spunea...

O biserica este un asezamant unde se roaga oamenii.Nu cred ca inaltimea sau voluptatea conteaza.Fiecare tara insa are ritualul si obiceiurile ei, deci nu ne putem pronunta.
Fiecare biserica, din imaginile expuse mai sus are ceva aparte.
Mie unul imi plac cele simple.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails