duminică, 24 octombrie 2010

Top 10 - Cele mai b une destinatii pentru aventurieri


Una dintre tendintele majore in industria tursmului este oferirea de excursii de tip aventura. De la trekking si alpinism, la rafting şi bungee jumping, aventurile combinate cu experiente culturale de neuitat il incita pe cel care doreste sa-si ia rucsacul in spate, aparatul de fotografiat de gat si curajul necesar pentru astfel de calatorii. In cele ce urmeaza va oferim 10 destinatii posibile, adunate de pe intregul Glob. Nu am luat in calcul componenta financiara a unor astfel posibile aventuri. Daca ati fost prin locurile mai jos mentionate ar fi frumos sa ne trimiteti si o estimare a costurilor.
10. Norvegia
Cunoscuta pentru minunatele fiorduri, muntii de coasta si vechile asezari ale vikingilor de altadata, Norvegia ofera multe oportunitati pentru turistul pasionat de aventura. Fiind in vecinatatea Cercului Polar, sporturile de iarna au intaietate. Astfel, snowboarding-ul, schiul, saniusul, snow kitting-ul, patinajul, alpinismul dar si pescuitul la copca sunt indeletniciri care presupun si un oarece risc (mai ales pentru cei care cauta sa-si forteze limitele), dar care iti ofera si satisfactii. Pe timpul verii, in muntii Norvegiei poti merge in drumetii, la plimbare cu bicicleta, poti face rafting, alpinism si chiar ski de vara. Plina de fiorduri, Norvegia este un loc perfect si pentru sporturi acvatice: navigatie, scufundari, canoe si caiac. Partea wilde a Norvegiei ne ofera posibilitatea explorarii atat a adancurilor, cat si a inaltimilor montane, in cautare dupa specii rare sau animale ce nu le-am vazut decat prin reviste: reni, balene ucigase, crabi regali si foarte multe specii de pasari.
9. Madagascar
Patru sute de km in largul coastelor Africii, Madagascar este plin de munti, paduri tropicale, plaje, recifuri de corali, dar si o fauna salbatica, pe care nu o gasesti in alta parte pe Pamânt. Daca ai curaj, aici poti incerca sporturi precum: trekking, alpinism, mountain bike, speologie, Hang planorism etc. Pentru ca vorbim de o insula, si aici ne putem bucura de diversitatea activitatilor nautice (unele cu adevarat periculoase): surfing, scufundări cu rechini, rafting, navigatie, snorkeling si caiac. Principala trasatura a insulei este ecosistemul sau incredibil. Aici puteti vedea lemuri, pasarile elefant, fossa, broaste otravitoare, cameleoni si gândaci de bucătărie, celebri prin sâsâitul lor unic. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune locuri din lume pentru Whale Watching
8. Elevetia
Cunoscuta ca si raiul sporturilor de iarna, Elevetia are zapada suficienta cat sa mentina turistii entuziasmati pentru tot timpul anului. Pe langa schi si snowboard, sanius, alpinism, drumetii si scufundari pe gheata, Elvetia are si alte moduri de mare interes pentru a te face sa revii in aceste minunate locuri. Calatorii de vara se pot bucura de drumetii, rafting, alpinism, pescuit, canotaj, speologie, ciclism, alpinism, scufundari,  chiar si traversari cu tiroliana (dupa absolvirea unor cursuri de suspendare dedicate incepatorilor). Daca mai punem pe hartie si vizite la célèbre castele medievale, atunci Elevetia devine cu adevarat un loc atractiv.
7. Nepal
Casa a opt dintre cele mai inalte vârfuri din lume, inclusiv Muntele Everest, Nepal este destinatie predilecta pentru temerarii pasionati de sporturile de munte, dar si pentru cei care doresc sa se afunde intr-o cultura bogata, incredibila. Trekking, alpinism si mountain bike sunt cele mai populare activitati turistice. Cu toate acestea, rafting, bungee jumping si zboruri cu parapanta sunt, de asemenea, usor de gasit. Partea de sud a Nepalului, Terai, este plina de parcuri nationale si rezervatii, prilej pentru o experienta Safari, unde din automobile 4×4 poti vedea rinoceri, tigri bengalezi, crocodili si nenumarate specii de pasari si fluturi.
6. Croatia
Cu o bogata istorie culturala, relieful Croatiei variaza de la câmpie la munte, facandu-l un loc minunat pentru a te arunca intr-o aventura de vis. Mountain bike, alpinism, drumetii, calarie, vanatoare, schi, pescuit, white water rafting si speologia sunt sporturi populare in randul turistilor si a locuitorilor. Croatia ne ofera o diversitate naturala aparte, bine protejata de zece parcuri naturale si opt parcuri nationale.

5. Africa de Sud
Cu un litoral spectaculos şi munte maiestuos, Africa de Sud atrage anatori de aventura din întreaga lume. Sud africanii se mandresc cu cea mai inalta platforma de salt bungee din lume (o cadere de 216 metri de pe Bloukrans Bridge). In oferta pusa la dispozitia turistilor aventurieri nu lipsesc excursiile alpine, trasee de catarare de diferite grade de dificultate, mountain biking, calarie si drumetii. Daca preferati petrecerea timpului in apa, puteti incerca scuba diving, snorkeling, pescuit, schi nautic si surf. Pe langa parcurile nationale din Africa de Sud, rezervatiile private ofera oportunitati excelente pentru a vizualiza elefanti, lei, zebre, pinguini din Africa, rinoceri, leoparzi, hiene, girafe, hipopotami si gheparzi, dar puteti face si tururi cu barca pentru a vedea balene si, daca aveti noroc, chiar si pretiosul rechin alb.
4. British Columbia, Canada
Cu lanţuri muntoase şi o multime de lacuri, provincia British Columbia este Raiul pentru un aventurier pe tot timpul anului, zona beneficiind de o priveliste spectaculoasa si avand un farmec multicultural influentat de trecutul ei colorat. Sporturi de iarna cum ar fi schi, snowboard, Heli-ski, Snowmobiling si snowshoeing sunt disponibile in cele mai multe dintre zonele din British Columbia. Cu toate acestea, cea mai renumita statiune de schi este Whistler Blackcomb, care va gazdui Jocurile Olimpice 2010, impreuna cu Vancouver. Vara, mountain bike, drumetiile, călăria, alpinismul si pescuitul sunt alegeri populare. De-a lungul coastei si in lacurile din zona se practica canotajul, navigatia si scufundarile
3. Brazilia
Cunoscuta pentru junglele sale, plaje si fluviul Amazon, Brazilia este locul perfect pentru a te pierde in frumusetea peisajului. Un tur in jungla este „un must”, indiferent daca va angajati un ghid sau luati o barca sau o canoe pentru a asista la „nunta apelor” de pe Amazon. Pe langa Amazon, Pantanal Matogrossense National Park este unul dintre cele mai bune locuri pentru vizionarea faunei, daca ai noroc poti avea intalniri memorabile cu jaguari, capybaras, caimani, iguane si mai mult de 1.000 de tipuri diferite de pasari (cand spunem noroc ne referim la pozitie bine asigurata a turistului, in asa fel incat intalnirea cu salabaticiunile sa nu se lase decat cu fotografii bune de postat pe blogul personal sau de trimis prietenilor pe e-mail). In muntii din sud, raftingul, drumetiile, alpinismul sau calaria, sunt modalitati perfecte pentru petrecerea unei vacante de neuitat. Cascada Iguassu este un alt obiectiv ce nu trebuie ratat. In ceea ce priveste sporturile de apa, navigarea si scufundarile sunt cele mai populare, dar puteti practica, de asemenea, caiac, pescuit, snorkeling, windsurfing si Jet-ski.
2. Australia
Terenul variat face din Australia un paradis pentru aventurieri. Sporturile de apa sunt la putere in Australia. De la surfing, caiac si windsurfing, la Jet-ski, plimbare cu barca de viteza sau alte asemenea distractii, toate sunt prinse in aproape toate ofertele agentilor de turism care te pot indruma spre o vacanta extraordinara in Australia. Desigur, nicio excursie nu este completa fara scuba diving la Marea Bariera de Corali. Daca alegeti sa va aventurati departe de plaje exista multe alte lucruri de facut, cum ar fi ciclism, drumetii, speologie, alpinism la Ayers Rock si Blue Mountain. Puteti gasi chiar si aventuri urbane, cum ar fi alpinism pe Sydney Harbor Bridge. Pentru a experimenta cultura aborigena, asigurati-va ca sederea voastra include si o vizita in Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Daca va nimeriti in zona intre lunile iulie si octombrie puteti fi partasi la un eveniment irepetabil: participarea la un tur de vizionare a balenelor.
1. Noua Zeelanda
Una dintre tarile cele mai frumoase din lume, Noua Zeelanda, este visul oricarui iubitor de aventura. In ciuda dimensiunilor reduse, are munti, vulcani, rauri si linii de coastă, care ar putea fi etichetate drept magice. Cele mai cunoscute activitati sunt alpinismul, schiul, snowboard, Heli-ski-ul, Snowmobiling si alpinsimul pe gheata. Lectiile de speologie va ofera posibilitatea de a explora raurile subterane al Pesterii Waitomo. Coasta Noii Zeelande este un loc minunat pentru surfing, schi nautic si caiac de mare, zona fiind considerata una dintre cele mai bune destinatii de scufundare din lume.
Blog Widget by LinkWithin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails